West-Nederlands Bach Orkest

ontwerp: Anouschka van der Klugt

Artistiek Leider en concertmeester Arno Bons richtte in 1996 het West-Nederlands Bach Orkest op vanwege de grote vraag naar een orkest voor barok- en kooruitvoeringen in Vlaardingen en Schiedam.


Arno Bons, geboren in 1960, volgde zijn eerste vioollessen in Maassluis bij An Hamakers. Aan het Rotterdams Concervatorium studeerde hij vervolgens bij Louis de Ruijter, Vaclav Novak en Jean-Jacques Kantorow. In 1981 behaalde hij een finale plaats in het Oscar Back Viool Concours. Naast solistische optredens van vioolconcerten van Bach, Mozart, Mendelsohn en Dvoràk speelde hij in diverse kamermuziek ensembles.

Tijdens zijn studie jaren werd Arno al aangenomen als eerste violist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (1982). In 1985 behaalde hij zijn diploma Docerend en Uitvoerend Musicus. Arno vervolgde zijn lessen bij Viktor Liberman, Ivry Gitlis en het Orlando-kwartet en behaalde in 1987 zijn diploma met aantekening kamermuziek.

Arno speelt tevens in diverse strijkkwartetten en ensembles waaronder de ‘Rotterdam Philharmonic Strings’ (Concerto Rotterdam).